Tavuk Dürüm
06 Şubat 2025

Pratik ve doyurucu bir lezzet arayanlar için baharatlı tavuk, taze sebzeler ve nefis sosuyla tavuk dürüm.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Dürüm için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü veya but (jülyen doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve karabiber
  • 1 diş sarımsak

Dürüm için:

  • Lavaş ekmeği
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet avokado püresi
  • Taze maydanoz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
Tavuk Dürüm

Nasıl Yapılır

  1. Yoğurt, zeytinyağı, domates salçası, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırarak marinasyon sosunu hazırlayın.
  2. Tavukları bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 30 dakika, tercihen 2 saat dinlendirin.
  3. Orta-yüksek ateşte geniş bir tavayı ısıtın.
  4. Marine edilmiş tavukları tavaya ekleyin ve her iki tarafı altın rengini alana kadar, yaklaşık 6-8 dakika pişirin. Ardından tavukları ocaktan alın.
  5. Sos için, küçük bir kasede yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.
  6. Lavaş ekmeğinin üzerine hazırladığınız sosu sürün. Üzerine dilimlenmiş domates, salatalık, soğan ve avokado püresini yerleştirin.
  7. Pişirdiğiniz tavuk parçalarını ekleyin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Dürümü dikkatlice sarın ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo