ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ŞEFTALİ DİP SOSLU SATAY TAVUK

Şeftali Dip Soslu Satay Tavuk

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftali Dip Soslu Satay Tavuk Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 şeftali
  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 5~6 dal kişniş
  • 3 dal Frenk soğanı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 5~6 damla tabasko (acı baharat sosu)
  • Karabiber

Satay marinatı için

  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri ezmesi
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Şeftali Dip Soslu Satay Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini ince uzun şeritler halinde kesip bir kaba alın. Diğer taraftan marine için gerekli malzemeleri blender’dan geçirin.
  • Tavuk etlerinin üzerine gezdirip iyice karıştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Şeftalilerin kabuklarını soyup blender’dan geçirin.
  • Kişniş ve Frenk soğanını ince doğrayıp üzerine ilave edin. Diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın.
  • Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Tavuk etlerini uzun tahta şişlere geçirip ızgarada pişirin. Servis tabağına alın. Hazırladığınız şeftalili dip sos ile servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!