Portakallı Tavuk

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Portakallı Tavuk Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 parça tavuk göğüs eti
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş
- portakal kabuğu
- Kırmızı tozbiber
- 2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
- 20 gr tereyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1.5 çay bardağı portakal suyu
- Yarım çay bardağı krema
- Tuz
- Karabiber
Garnitür için
- 2 kırmızıbiber
- 2 sarı biber
- 2 havuç
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Portakallı Tavuk Nasıl Yapılır?
- Susam, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve tozbiberi mutfak robotunda çekin. Tavukları et döveceği ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
- Ayçiçeği yağı ve tereyağını tavada ısıtın. Tavuk etlerini dizip 5-6 dakika pişirip tavadan alın.
- Susamlı karışımını tavuk suyu ile birlikte tavaya ekleyin. Kaynamaya başlayınca portakal suyunu ve kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Tavuk etlerini sosa bulayın.
- Havucu yuvarlak doğrayın ve haşlayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağında soteleyin.
- Tuz ekleyin. İnce kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın. Hepsini birlikte sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR