Piliç Burger

Piliç Burger
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Piliç Burger için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • karabiber
  • kekik
  • 2 çorba kaşığı un
Piliç Burger

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etini mutfak robotuna alıp kıyma haline gelinceye kadar ezin. Soğanı soyup kıyın. Sarımsakları temizleyip kıyın.
  2. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyin. Ilınmaya bırakın.
  3. Tavuk kıymasını bir kaba alın. Soğanlı karışımı ekleyip yoğurun. Karışımı altı eşit parçaya bölüp hamburger ekmeğinin büyüklüğüne göre avucunuzun içinde yassılaştırarak köfte şekli verin.
  4. Kalan yağı ısıtın. Köftelerin her iki yüzünü una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
  5. İsteğe göre hamburger ekmeğinin içinde marul yaprakları ve dilimlenmiş hamburger peyniri ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo