ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PİLİÇ BURGER

Piliç Burger

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Piliç Burger Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • karabiber
  • kekik
  • 2 çorba kaşığı un

Piliç Burger Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etini mutfak robotuna alıp kıyma haline gelinceye kadar ezin. Soğanı soyup kıyın. Sarımsakları temizleyip kıyın.
  • Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyin. Ilınmaya bırakın.
  • Tavuk kıymasını bir kaba alın. Soğanlı karışımı ekleyip yoğurun. Karışımı altı eşit parçaya bölüp hamburger ekmeğinin büyüklüğüne göre avucunuzun içinde yassılaştırarak köfte şekli verin.
  • Kalan yağı ısıtın. Köftelerin her iki yüzünü una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
  • İsteğe göre hamburger ekmeğinin içinde marul yaprakları ve dilimlenmiş hamburger peyniri ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!