ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PİDELİ VE NOHUTLU TAVUK BUT

Pideli Ve Nohutlu Tavuk But

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pideli Ve Nohutlu Tavuk But Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça tavuk but
  • 4 tırnak pide
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Pideli Ve Nohutlu Tavuk But Nasıl Yapılır?

Tavuk butlarını yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Tuz ilave edip bir taşım kaynatın. Suyu başka bir tencereye ayırın. Eti iri parçalara bölün. Pideleri doğrayıp fırın tepsisine alarak, fırında kızartın. Üzerine haşlanmış nohut ilave edin. Ayırdığınız tavuk suyu ile ekmekleri ıslatın. Tavuk etlerini üzerine alın. Fırında hafif ısıtın. Üzerine bol sarımsaklı yoğurt, yağsız tavada kavurduğunuz fıstık ve kuru nane serpin. Kırmızıbiberli eritilmiş tereyağı gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!