Peynir Dolgulu Tavuk Eti

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Peynir Dolgulu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler
- 1 tavuk göğüs eti
- Yarım kırmızı biber
- 5~6 yaprak ıspanak
- 40 gr beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı labne peyniri
- 1 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Peynir Dolgulu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini enine koparmadan keserek cep haline getirin. İç kısmına tuz, karabiber serpiştirin. Beyaz peyniri bir kaseye alıp çatalla ezin.
- Kırmızı biberi küçük küp şeklinde doğrayarak peynire ekleyin. Ispanağı küçük doğrayıp labne peyniri ile birlikte beyaz peynire ekleyin.
- Ceviz ve 1 yemek kaşığı yağı ilave edip karıştırın ve karışımı etin içine doldurun. Kürdan ile kenarlardan tutturarak kapatın.
- Üzerine tuz, karabiber serpiştirin. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp doldurulmuş tavuk etini yüksek ateşte önlü arkalı hafif kızartın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına aktarıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Salata ile servis yapın.

Dergide bu ay neler var?