ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PEYNİR DOLGULU TAVUK ETİ

Peynir Dolgulu Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynir Dolgulu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 tavuk göğüs eti
  • Yarım kırmızı biber
  • 5~6 yaprak ıspanak
  • 40 gr beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Peynir Dolgulu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini enine koparmadan keserek cep haline getirin. İç kısmına tuz, karabiber serpiştirin. Beyaz peyniri bir kaseye alıp çatalla ezin.
  • Kırmızı biberi küçük küp şeklinde doğrayarak peynire ekleyin. Ispanağı küçük doğrayıp labne peyniri ile birlikte beyaz peynire ekleyin.
  • Ceviz ve 1 yemek kaşığı yağı ilave edip karıştırın ve karışımı etin içine doldurun. Kürdan ile kenarlardan tutturarak kapatın.
  • Üzerine tuz, karabiber serpiştirin. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp doldurulmuş tavuk etini yüksek ateşte önlü arkalı hafif kızartın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına aktarıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Salata ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!