ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PASTIRMALI VE SİRKE SOSLU HİNDİ BUT

Pastırmalı Ve Sirke Soslu Hindi But

Pastırmalı ve sirke soslu hindi but

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Ve Sirke Soslu Hindi But Tarifi İçin malzemeler

  • 1 hindi but
  • Zeytinyağı
  • 10 ince dilim pastırma
  • 1 büyük soğan

Dolgu için

  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 50 g çam fıstığı
  • 1-2 dal biberiye
  • Karabiber
  • Tuz

Sos için

  • 4 çay kaşığı un
  • Sirke

Süslemek için

  • 3 bütün baş sarımsak

Pastırmalı Ve Sirke Soslu Hindi But Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Hindi but etini yıkayın, ardından kağıt havluyla kurutun ve zeytinyağı ile yağlayıp tuz, karabiber ile tatlandırın.
  • Pastırmaları hindi budunun üzerine birbirlerini örtecek şekilde yayın. Biberiye yapraklarını pastırma dilimlerinin arasına rastgele gelecek şekilde serpiştirin.
  • 1 büyük soğanı 8 dilime bölerek fırın kabının tabanına yerleştirin ve hindi budunu üzerine koyun. Üzerini yağlı kağıt ile ha?f örtün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına alıp yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Hindiyi fırından çıkarıp üzerindeki kağıdı alın.Bütün baş sarımsakları enine kesip hindi etinin etrafına yerleştirin. Fırın ısısını 200 dereceye yükseltin ve eti tekrar fırına alıp 20-25 dakika daha pişirin (Pişip pişmediğini anlamak için bir bıçakla hindiyi delip, akan suyunun rengine bakarak anlayabilirsiniz. Akan su renksizse pişmiş, pembeyse fırınlamaya devam etmek gerekiyor demektir).
  • Pişen hindiyi fırından alıp üzerini folyo ile örterek servis tabağında dinlenmeye bırakın. Fırın tepsisindeki fazla suyu ve soğanları ayırın. Orta ateşe bir tencere koyarak ayırdığınız suya un ekleyerek 2 dakika kadar pişirin. Ardından sirke ekleyerek 2 dakika kadar daha pişirin. Gerekiyorsa tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırlanan sosu hindinin üzerine gezdirin ve dinlenmeye bırakın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!