Naneli Ve Sebzeli Tavuk Eti

Naneli Ve Sebzeli Tavuk Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Naneli Ve Sebzeli Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 kabak
  • 2 havuç
  • 350 gr taze fasulye
  • Yarım demet taze nane
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Naneli Ve Sebzeli Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

Tavuk etlerine tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağının yarısını üzerine gezdirin ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. Kabak, havuç ve fasulyeleri verev şekilde doğrayın ve buharda haşlayın. Naneyi yıkayıp mutfak robotunun karıştırma haznesine alın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun. Limon suyu, tuz ve sarımsaklı zeytinyağını naneye ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Tavuk etlerini ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Nane sosunu sebzelere ekleyip karıştırın ve servis tabağına yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo