ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ NANELİ VE SEBZELİ TAVUK ETİ

Naneli ve sebzeli tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Naneli ve sebzeli tavuk eti tarifi için malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 kabak
  • 2 havuç
  • 350 gr taze fasulye
  • Yarım demet taze nane
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Naneli ve sebzeli tavuk eti Nasıl Yapılır

Tavuk etlerine tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağının yarısını üzerine gezdirin ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. Kabak, havuç ve fasulyeleri verev şekilde doğrayın ve buharda haşlayın. Naneyi yıkayıp mutfak robotunun karıştırma haznesine alın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun. Limon suyu, tuz ve sarımsaklı zeytinyağını naneye ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Tavuk etlerini ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Nane sosunu sebzelere ekleyip karıştırın ve servis tabağına yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.