ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ MİLFÖYLE KAPLI KREMALI TAVUK ETİ

Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 2 tavuk kalça eti
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 200 ml krema
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 4 milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Etleri elinizle didikleyin. Tavaya tereyağını ekleyip ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yemeklik doğradığınız biberleri ve havucu ekleyip sotelemeye devam edin. Sebzeler yumuşayınca üzerine tavuk etlerini ve bezelyeyi ekleyin. 2-3 dakika sonra kremayı, tavuk suyunu, tuzu ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. 4 milföy hamurunu geniş bir kare olacak şekilde birbirine yapıştırın. Üzerine un serperek merdane yardımıyla açın. Fırın kabına hazırladığınız tavuk yemeğini aktarın. Üzerini milföy hamuru ile kapatın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan kremalı tavuk eti tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:13

bugün yaptım bu yemeği ve harika oldu eşim yediği en güzel yemek olduğunu söylüyor...


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!