ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KREMALI TAVUK IZGARA

Kremalı Tavuk Izgara

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı Tavuk Izgara Tarifi İçin malzemeler

  • 8 tavuk but
  • 4 kahve fincanı yoğurt

Izgarayı yağlamak için:

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber 

Krema için:

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı toz kişniş
  • 4 kahve fincanı yoğurt
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 kahve fincanı süt kreması

Kremalı Tavuk Izgara Nasıl Yapılır?

Yoğurdu derin bir kaba alıp tuz ve karabiber ilave ederek mikserle çırpın. Tavuk butlarını ilave edin. Tavuk butlarını karışıma bulayın. Üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekleterek marine edin. 
Izgarayı ısıtın, ızgara telini fırça ile yağlayın. Tavuk butları marinattan çıkarıp üzerlerindeki fazla sosu bıçakla sıyırın. Kağıt havlu ile hafifçe kurulayıp ızgaraya aralıklı olarak yerleştirin ve 8-10 dakika kızartın. Üstleri hafifçe kızarınca ters çevirin. 
Sosu hazırlamak için, soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Toz kişniş ve sarımsağı ekleyin. Sürekli karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika pişirin. 
Hazırladığınız sosu, yoğurdu ve kıyılmış maydanozu robotta ezin. 
Karışımı tencereye alıp süt kremasını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip sürekli karıştırarak ısıtın. Tavuk butları servis tabaklarına paylaştırıp krema sosu eşliğinde servis yapın.
Şefin Yorumu :
ÇOK ÖNEMLİ!
Yoğurt veya süt kreması içeren bir sosu ısıtırken kaynatmamaya özen gösterin aksi takdirde sos kesilebilir.

Afiyet olsun.

Kısa sürede hazırlanan fırında tavuk tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!