ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KREMALI TAVUK ÇORBASI

Kremalı Tavuk Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 100 gr krem peynir
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Kırmızı pul biber

Kremalı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etlerini tencerede haşlayıp didikleyin. Tavuk suyunu ayırın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  • Unu ekleyip kavurun. Ayırdığınız tavuk suyunu sütle birlikte ilave edin. Tuz, toz kırmızıbiber ve köriyi ekleyip karıştırın.
  • Servise yakın tavuk etleri ve krem peyniri ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kaynatın. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.