ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KOŞİNYA

Koşinya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Koşinya Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kemikli tavuk göğüs eti
  • 50 gr hazır sebze çeşnisi
  • 2 patates
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gr süt
  • Ayçiçeği yağı
  • 250 gr tereyağı
  • 6~7 dal maydanoz
  • 200 gr galeta unu
  • 2 yumurta
  • Tuz

Koşinya Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. İnce kıyılmış sarımsak ve sebze çeşnisinin yarısını ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra etleri ufak parçalar halinde didikleyin. Maydanozu ince kıyıp ilave edin. Tavuk suyunu bir kaseye ayırın.
  • Patatesi soyup bir tencerede haşlayın. Haşlanan patetesleri bir kaba alıp çatalla ezerek püre haline getirin
  • . Diğer bir tencerede tereyağının yarısını eritip patatesi ve sütü ilave edin. Tavuk suyu, tuz ve kalan sebze çeşnisini de ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca 5 dakika kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp içine tavuk etlerinden paylaştırın.
  • Kenarlarını birleştirerek yumurta şekli verin. Bir kasede yumurtaları çırpın.
  • Hazırladığınız koşinyaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Domates dilimleri ve yeşilliklerle servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!