ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KESTANELİ HİNDİ RULO

> KESTANELİ HİNDİ RULO
4 Kişilik
Hazırlama 50 dakika
Pişirme 9 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli hindi rulo tarifi için malzemeler
  • 800 gr hin di but(her biri 200 gr / 4 parça kemiksiz) 4 yaprak güllaç 200 gr kestane 1 demet ıspanak 2 doğranmış ayva 3 su bardağı kırmızı şarap Yarım çay bardağı tozşeker 200 gr brüksellahanası 2 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı tereyağı 80 gr bal kabağı 150 gr kayısı pestili Ayçiçeği yağı Tuz
  • karabiber
Kestaneli hindi rulo Nasıl Yapılır

Bir tavada hindi butlarını tuz, karabiber ve ayçiçeği yağında alt üst ederek kızartıp bir kaba yerleştirin. 70 dereceye ayarlanmış fırında sekiz saat pişirin. Hindileri fırından çıkarın ve etlerini didikleyin.

Kestaneleri fırında kızartın ve kabuklarını soyarak elinizle parçalayın.

Ispanakları ayıklayın. Tavuk suyunu kaynatın ve güllaç yapraklarını tavuk suyunda yumuşatarak strech film üzerine açın. Yaprakların üzerine didiklenmiş hindi etlerini düzgün bir şekilde dizin. Ispanak yapraklarını yerleştirin. Kestane parçalarını ıspanakların tam ortasına şerit olacak şekilde dizin ve sardıktan sonra 10 dakika fırında pişirin.

Şarabı kaynatın ve içine tozşekeri ekleyin. Şarap bir süre kaynadıktan sonra içine ayvayı ekleyip pişirmeye devam edin.

Balkabağını ay ve yıldız kalıpla kesin. Brüksellahanalarını ve balkabağını tuzlu suda haşlayın ve tavada tereyağında hafifçe soteleyin.

Fırından çıkardığınız hindiyi dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Ayva, brüksellahanası ve balkabağını etrafına yerleştirin. Kayısı pestilini bir miktarda tavuk suyu ile eritip, sos kıvamına getirerek tabağa ilave edin. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.