ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KAYISI SOSLU TAVUK ETİ

Kayısı Soslu Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısı Soslu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 4 tavuk göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 kayısı
  • Yarım çay bardağı su
  • 20 gr tereyağı
  • 4 dal frenk soğanı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı un

Kayısı Soslu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin yemek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Tavuk etlerini et döveceği ile inceltin. Üzerine tuz, karabiber serpiştirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavuk etlerini una bulayıp fazlasını silkeledikten sonra kısık ateşte her iki tarafını da pişirin. Ocaktan alıp sıcak kalması için üzerine kapak kapatın.

Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Kalanları küp doğrayın.

Tereyağını tavada eritin. Su ve kayısılarla püreyi ekleyin. Su ilave edip, orta ateşte 5 dakika pişirin. Frenk soğanlarını doğrayıp ekleyin. 2 dakika daha pişirin. Etleri sosa bulayıp, taze çekilmiş karabiber serpiştirerek servis yapın.

Dilerseniz, metabolizmayı hızlandıran tarhun soslu tavuk eti tarifini deneyebilir ve diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!