ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA TAVUK

Fırında tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2~3 dal maydanoz
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un

Sunum için

  • Havuç
  • Patates
  • Brokoli

Fırında tavuk Nasıl Yapılır

Bütün tavuğu ayçiçeği yağı ile yağlayın. Tuz karabiber ile iyice ovup un serptiğiniz fırın poşetine alın. 180 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Sunum için, havuç, patates ve brokolileri tereyağını erittiğiniz wok tavada soteleyin. Tereyağını çatalla iyice ezin. İnce doğradığınız maydanozu ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt arasına alıp yuvarlak şekil verip buzdolabına alın. Fırından çıkardığınız tavuğu sebzelerle birlikte servis tabağına yerleştirin. Buzdolabından çıkardığınız maydanozlu tereyağını üzerine yerleştirip sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.