ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA BOL SEBZELİ TAVUK GÜVEÇ

FIRINDA BOL SEBZELİ TAVUK GÜVEÇ

Fırında bol sebzeli tavuk güveç
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında bol sebzeli tavuk güveç tarifi için malzemeler
  • 500 g tavuk eti (Tercihen kalça tarafı)
  • 4-5 adet taze patates
  • 3 adet havuç
  • 10 adet mantar
  • 10 adet kuru erik
  • 1 limon
  • 1 portakal
  • 10 diş sarımsak
  • 10 adet kestane
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3-4 dal dereotu
  • 50 g tereyağı
Fırında bol sebzeli tavuk güveç Nasıl Yapılır

  • Tavuk etini ceviz büyüklüğünde doğrayın. Patatesleri kabuğuyla birlikte dörde kesin. Havuçları boyuna dörde kesin. Mantarları dilimleyin. Limonu ve portakalı kabuğuyla birlikte dilimleyin. Sarımsakların kabuğunu soyun. Kestanelerin de kabuğunu soyun.
  • Tereyağı ve dereotu dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kapta harmanlayın.
  • Isıya dayanıklı fırın kabına veya toprak kaba aktarın. Kabın üzerini kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.
  • Üzerindeki kapağı alın, tereyağı parçalarını serpin. Tekrar sıcak fırına verin, 10 dakika sonra fırından alın. En son kıyılmış dereotu ekleyerek tatlandırın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.