ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FİRİK BUĞDAYLI VE TAVUKLU PIRASA

FİRİK BUĞDAYLI VE TAVUKLU PIRASA

Firik buğdaylı ve tavuklu pırasa
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Firik buğdaylı ve tavuklu pırasa tarifi için malzemeler
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kg pırasa
  • 1 çay bardağı firik buğdayı
  • 300 g haşlanmış kuşbaşı tavuk eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Firik buğdaylı ve tavuklu pırasa hazırlanışı

  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Firik buğdayını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Buğdayın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Buğday suyunu çekip hafif yumuşadığında doğradığınız pırasaları ve haşlanmış kuşbaşı tavuk etini ilave edin.
  • Üzerine 1.5 su bardağı kadar daha su ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp pırasalar ve firik buğdayı yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!