FİRİK BUĞDAYLI VE TAVUKLU PIRASA




Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Bu tarif için oyunuz:
Firik buğdaylı ve tavuklu pırasa tarifi için malzemeler
- 1 soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kg pırasa
- 1 çay bardağı firik buğdayı
- 300 g haşlanmış kuşbaşı tavuk eti
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Firik buğdaylı ve tavuklu pırasa hazırlanışı
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Firik buğdayını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Buğdayın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Buğday suyunu çekip hafif yumuşadığında doğradığınız pırasaları ve haşlanmış kuşbaşı tavuk etini ilave edin.
- Üzerine 1.5 su bardağı kadar daha su ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp pırasalar ve firik buğdayı yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!