ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ FİRİK BUĞDAYLI VE TAVUKLU PIRASA

Firik Buğdaylı Ve Tavuklu Pırasa

Firik buğdaylı ve tavuklu pırasa

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Firik Buğdaylı Ve Tavuklu Pırasa Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kg pırasa
  • 1 çay bardağı firik buğdayı
  • 300 g haşlanmış kuşbaşı tavuk eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Firik Buğdaylı Ve Tavuklu Pırasa Nasıl Yapılır?

   
           
  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Firik buğdayını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Buğdayın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Buğday suyunu çekip hafif yumuşadığında doğradığınız pırasaları ve haşlanmış kuşbaşı tavuk etini ilave edin.
  • Üzerine 1.5 su bardağı kadar daha su ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp pırasalar ve firik buğdayı yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!