ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FINDIKLI TAVUK

Fındıklı tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 tavuk göğüs eti 1 yumurta 1 çay bardağı un 1 su bardağı fındık 2

3 dal frenk soğanı Tuz

  • karabiberKızartmak için Ay çiçeğiyağıGarnitür için 10 kırmızı kiraz domates 10 sarı kiraz domates Yarım çay bardağı maydanoz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak Tuz

Fındıklı tavuk Nasıl Yapılır

Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın. Un, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın.

Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Frenk soğanı ile bağlayarak süsleyin.

Garnitür için, domatesleri ortadan ikiye bölün. Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip soteleyin. Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek harmanlayın. Fındıklı tavuk ile tabağa alarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.