ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BRÜKSEL LAHANALI VE TAVUK ETLİ NOODLE

Brüksel lahanalı ve tavuk etli noodle

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brüksel lahanalı ve tavuk etli noodle tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr noodle
  • 100 gr pazı yaprağı
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 25 gr taze zencefil
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 6 Brüksel lahanası

Sos için

  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • Yarım limonun suyu

Brüksel lahanalı ve tavuk etli noodle Nasıl Yapılır

Noodle’ı paket üzerinde yazan tarife göre haşlayıp suyunu süzün. Pazı yapraklarını yıkayıp ikiye bölün ve kaynar suya ekleyin. 2 dakika haşlayıp içinde buzlu su bulunan bir kaba alın. Bir dakika bekletip pazıları süzgece aktarın. Brüksel lahanalarını kaynar suya ekleyip 5 dakika pişirin ve suyunu süzün. Dolmalık kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip ince uzun parçalar şeklinde doğrayın. Tavuk etini zedelemeden küp şeklinde doğrayın. Susam yağını tavaya alıp biberi ekleyin. Sebzeleri 2-3 dakika soteleyip tavuk etini ilave edin. Zedelemeden kızartın. Brüksel lahanalarını iri parçalar şeklinde kesin. Noodle, pazı, tavuk eti, kırmızıbiber, Brüksel lahanası ve kıyılmış taze zencefili geniş bir servis tabağına alın. Soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu bir kasede çırpın. Malzemenin üzerine ekleyip harmanlayın. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.