ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BRÜKSEL LAHANALI VE TAVUK ETLİ NOODLE

Brüksel Lahanalı Ve Tavuk Etli Noodle

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brüksel Lahanalı Ve Tavuk Etli Noodle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr noodle
  • 100 gr pazı yaprağı
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 25 gr taze zencefil
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 6 Brüksel lahanası

Sos için

  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • Yarım limonun suyu

Brüksel Lahanalı Ve Tavuk Etli Noodle Nasıl Yapılır?

  • Noodle’ı paket üzerinde yazan tarife göre haşlayıp suyunu süzün. Pazı yapraklarını yıkayıp ikiye bölün ve kaynar suya ekleyin.
  • 2 dakika haşlayıp içinde buzlu su bulunan bir kaba alın. Bir dakika bekletip pazıları süzgece aktarın.
  • Brüksel lahanalarını kaynar suya ekleyip 5 dakika pişirin ve suyunu süzün. Dolmalık kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip ince uzun parçalar şeklinde doğrayın.
  • Tavuk etini zedelemeden küp şeklinde doğrayın. Susam yağını tavaya alıp biberi ekleyin. Sebzeleri 2-3 dakika soteleyip tavuk etini ilave edin.
  • Zedelemeden kızartın. Brüksel lahanalarını iri parçalar şeklinde kesin. Noodle, pazı, tavuk eti, kırmızı biber, Brüksel lahanası ve kıyılmış taze zencefili geniş bir servis tabağına alın.
  • Soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu bir kasede çırpın. Malzemenin üzerine ekleyip harmanlayın. Servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!