ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BİBERLİ TAVUK KAVURMA

Biberli Tavuk Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli Tavuk Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 5 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Biberli Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. 
  • Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin.
  • Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.