ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BİBERLİ TAVUK KAVURMA

Biberli Tavuk Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli Tavuk Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 5 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Biberli Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. 
  • Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin.
  • Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!