ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BADEMLİ TAVUK PANE

Bademli Tavuk Pane

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Tavuk Pane Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça tavuk fileto
  • 3 çorba kaşığı file badem
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 yumurta
  • Birkaç adaçayı yaprağı

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Bademli Tavuk Pane Nasıl Yapılır?

Mısır unu ve bademi bir kâsede karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kâsede çırpın.

Tavuk etlerini önce yumurtaya sonra bademli karışıma bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp adaçayı yapraklarını ve etleri ilave edip iki taraflı kızartın. Fazla yağını alması için kâğıt havlu üzerine çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, dünyanın birçok yerinde tüketilen klasik tavuk pane tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!