ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BADEMLİ TAVUK PANE

Bademli tavuk pane

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli tavuk pane tarifi için malzemeler

  • 4 parça tavuk fileto
  • 3 çorba kaşığı file badem
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 yumurta
  • Birkaç adaçayı yaprağı

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Bademli tavuk pane Nasıl Yapılır

Mısır unu ve bademi bir kâsede karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kâsede çırpın.

Tavuk etlerini önce yumurtaya sonra bademli karışıma bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp adaçayı yapraklarını ve etleri ilave edip iki taraflı kızartın. Fazla yağını alması için kâğıt havlu üzerine çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, dünyanın birçok yerinde tüketilen klasik tavuk pane tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.