ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ TAVUK KÖFTESİ

> TAVUK KÖFTESİ
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk köftesi tarifi için malzemeler
  • 2 tavuk göğüs eti Yarım su bardağı su 3 dilim bayat ekmek içi 1 soğan 2-3 dal maydanoz 2 yumurta Galeta unu 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
  • karabiber
Tavuk köftesi Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etlerini yarım bardak su ile kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. İnce ince kıyın ya da mutfak robotundan geçirin. 
Bayat ekmekleri ıslatın ve suyunu sıkın. Soğan ve maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Tavuk kıymasına ekmek, 1 yumurta, soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun köfteler yapın.
Kalan 1 yumurtayı iyice çırpın. Galeta ununu geniş bir tabağa yayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından tekrar galeta ununa bulayıp sıvıyağda çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
ÖNERİ!
Hazırladığınız tavuk köftesini yumurtaya ve galeta ununa bulamadan ızgarada da pişirebilirsiniz. Ancak köfteleri dizmeden önce ızgarayı yağlayın.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.