Akhisar Köfte

Akhisar Köfte
06 Ağustos 2024

Manisa'nın Akhisar ilçesi ile özdeşleşen bu köfte, 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştır. Akhisar köftesinin en önemli özelliği, sinirleri arındırılmış kaburga eti kıymasından yapılmasıdır. Yörenin hayvanlarından elde edilen bu kıyma, köftenin lezzetini artırır. Ayrıca çok fazla baharat eklenmez ve tereyağlı pide ile servis edilir. Malzemeler hazırsa, Akhisar köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bursa pideli köfte tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Akhisar Köfte için

Malzemeler

  • 700 gr kuzu kıyma (kaburga eti kıyması)
  • 1 adet soğan
  • 300 gr iç yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pide
  • Tereyağı
Akhisar Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. 
  2. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alarak yoğurun. 
  3. Kıvamını bağlamak için, bayat ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz. 
  4. Hazırladığınız köfte harcının üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. 
  5. Ertesi gün köftelere parmak şekli verin. Uzun ve ince köfteler elde edin.
  6. Hazırladığınız köfteleri kömür ateşinde veya tavada az yağda önlü arkalı kızartın. 
  7. Pideleri tavada kıtırlaşana kadar kızartın. Servis tabağına önce pideyi alın. 
  8. Pidelerin üzerine pişen köfteleri yerleştirin. Sos tavasında tereyağını eritin. 
  9. Köftelerin üzerinde tereyağını gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Akhisar köftesini piyaz eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo