ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ SARIMSAK SOSLU HAŞLAMA KÖFTE

Sarımsak Soslu Haşlama Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsak Soslu Haşlama Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 g ince bulgur
  • 150 g yağsız kıyma
  • Tuz
  • Yeteri kadar su

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

Sarımsak sos için

4 domates
2 acı kıl biber
2 acı kuru biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Tuz

Sarımsak Soslu Haşlama Köfte Nasıl Yapılır?

  • Bulguru yağsız kıymayla beraber bir kapta yoğurun. Tuzu ilave edin. Yoğururken elinizi ara sıra suya batırıp, köfteyi macun kıvamına gelene dek yoğurun.
  • İç harcını hazırlamak için, soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene dek kavurun.
  • Rengi hafif dönmeye başlayınca dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın. İçine hazırladığınız iç harçtan yerleştirip kapatın. Tencerede suyu kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ve 15-20 dakika haşlayın. 
  • Sos için, rendelediğiniz domates ve ezdiğiniz sarımsağı bir sos tenceresine alarak kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra küçük doğradığınız biberleri ve sirkeyi ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın.
  • Pişen köfteleri servis tabağına alın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar denemek için kadınbudu köfte tarifine göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!