ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ SARIMSAK SOSLU HAŞLAMA KÖFTE

Sarımsak soslu haşlama köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsak soslu haşlama köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 g ince bulgur
  • 150 g yağsız kıyma
  • Tuz
  • Yeteri kadar su

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

Sarımsak soslu haşlama köfte Nasıl Yapılır

Bulguru yağsız kıymayla beraber bir kapta yoğurun. Tuzu ilave edin. Yoğururken elinizi ara sıra suya batırıp, köfteyi macun kıvamına gelene dek yoğurun. İç harcını hazırlamak için, soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene dek kavurun. Rengi hafif dönmeye başlayınca dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın. İçine hazırladığınız iç harçtan yerleştirip kapatın. Tencerede suyu kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ve 15-20 dakika haşlayın. 

Sarımsak sos için
4 domates
2 acı kıl biber
2 acı kuru biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Tuz

Rendelediğiniz domates ve ezdiğiniz sarımsağı bir sos tenceresine alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra küçük doğradığınız biberleri ve sirkeyi ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın. Pişen köfteleri servis tabağına alın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.