ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ BALIK KÖFTESİ

> BALIK KÖFTESİ
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balık köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 iri mezgit veya beyaz etli balık100 gr kaşar peyniri1 dilim bayat ekmek içi1 soğan1 yumurta2 diş sarımsak6

7 dal maydanoz1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı naneTuz

  • karabiberKızartmak için sıvıyağ
Balık köftesi Nasıl Yapılır

Balıkları tuzlu suda haşlayın. Kılçıklarını ayıklayıp çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin.

Kaşar peynirini rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Soğanı rendeleyin, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın.

Balık püresine kaşar peyniri, ekmek içi, yumurta, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve naneyi ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dilerseniz soğan dilimleri eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.