ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ ANALI KIZLI

ANALI KIZLI

8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Analı kızlı tarifi için malzemeler
  • 500 gr ince bulgur 100 gr irmik 75 gr un 1 yumurta 300 gr yağsız kıyma 150 gr domates salçası 300 gr nohut 300 gr iç kıyma 500 gr kuşbaşı et 3 soğan 100 ml ayçiçeğiyağı 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber
Analı kızlı Nasıl Yapılır

İnce bulguru üstünü örtecek kadar kaynar suyla ıslatın. İrmik, un ve yumurtayı ilave edip yoğurun. İkiye ayırın. Yarısını ceviz büyüklüğün de parçalara bölün ve içlerini elinizle bastırarak çukur yapın.

Yağsız kıymayı, ceviz, tuz ve karabiberle yoğurun. Ceviz büyüklüğündeki parçaları bu harç ile doldurup kapatın. Elinizde yuvarlayarak ceviz şekli verin.

Kalan ikinci parçadan küçük kopararak elinizle yuvarlayıp fındık şekli verin.

Kuş başı etini tencereye alıp ayçiçeğiyağı ile kavurun. Soğanı soyup küçük doğrayın. Tencereye ilave edin. Salça ve 2 litre suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynamaya bırakın. Haşlanmış nohutları kaynayan yemeğe ilave edin. Köfteleri ekleyip 35 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.