ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TAS KEBABI

Tas kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tas kebabı tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 2 soğan
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı dövülmüş kakule
  • Yarım çay kaşığı anason
  • 1 demet kıyılmış nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 500 gr yoğurt
  • 5 diş sarımsak

Tas kebabı Nasıl Yapılır

Küçük parçalar şeklinde doğranmış etleri geniş bir kaba alın. Kabukları soyulmuş ve kıyılmış soğan, toz tarçın, anason, dövülmüş kakule, nane, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Eti 2-3 saat bu şekilde dinlendirin. Bakır veya çelik bir tasa terbiye edilen eti doldurun. Tası fırın tepsisine elinizle etlerin dökülmesini engelleyerek ters biçimde yerleştirin. Tepsiye 4 su bardağı suyu ekleyin. Su azalıp et yumuşayana kadar pişirin. Sarımsakların kabuğunu soyup ezin. Yoğurda sarımsak ekleyip çırpın. Etin yanında servis yapın.

Tas kebabını pişirirken tasın kenarlarına yani tepsiye pirinç ekleyip bu şekilde de pişirebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.