ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TANDIR

Tandır

Tandır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tandır tarifi için malzemeler

  • 1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)
  • 15 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • 1 dal kekik (İnce kıyılmış)
  • 2 yaprak kuru adaçayı (İnce kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet defne yaprağı

Tandır Nasıl Yapılır

Muhteşem lezzetiyle akıllarda kalacak nefis tandır yemeğimize başlayalım.

  • Soğanları yaprak yaprak ayırın. Sarımsakları da ince ince kıyın. Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1.5 saat marine edin.
  • Ertesi gün bu karışımı fırın poşetine yerleştirip poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve poşetin üzerinde kürdanla birkaç delik açın. Poşeti tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1-1.5 saat pişirin.

Firik bulguru üzeri nefis kuzu tandır tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.