ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SEBZELİ ET SOTE

Sebzeli et sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli et sote tarifi için malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 g jülyen bonfile
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 havuç
  • 10 mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz

Sebzeli et sote Nasıl Yapılır

Piyazlık doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Etleri ilave edip renkleri hafif dönünceye kadar sotelemeye devam edin. İri doğradığınız biberler ve havucu ilave edip sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. İri doğradığınız mantarları ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Etler tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.