ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SEBZELİ ET SOTE

Sebzeli Et Sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Et Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 g jülyen bonfile
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 havuç
  • 10 mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz

Sebzeli Et Sote Nasıl Yapılır?

Piyazlık doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Etleri ilave edip renkleri hafif dönünceye kadar sotelemeye devam edin. İri doğradığınız biberler ve havucu ilave edip sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. İri doğradığınız mantarları ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Etler tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!