Patlıcanlı, Domatesli Et Yemeği

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Patlıcanlı, Domatesli Et Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 2 patlıcan
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gr kuzu eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 domates
- 4 sivri biber
- Tuz
- Karabiber
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 10 kiraz domates
Patlıcanlı, Domatesli Et Yemeği Nasıl Yapılır?
Patlıcanları uzunlamasına dörde kesin ve her birini ortadan ikiye bölün. Kızgın yağda kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ekleyip renkleri dönünceye kadar kavurun. Salça, rendelenmiş domates, iri doğranmış biber, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış patlıcanları ve ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ekleyip 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?