ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PATATESLİ KUZU ETİ

Patatesli kuzu eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli kuzu eti tarifi için malzemeler

  • 600 g kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 kereviz
  • 4 domates
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz

Patatesli kuzu eti Nasıl Yapılır

Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tencereye alarak yüksek ateşte mühürleyin. Rengi iyice kahverengi olmaya başlayınca yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız patates ve kerevizi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Küp doğradığınız domates, haşlanmış nohut ve et suyunu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Etler suyunu çekip iyice yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.