Patatesli Kuzu Eti

Patatesli Kuzu Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Kuzu Eti için

Malzemeler

  • 600 g kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 kereviz
  • 4 domates
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz
Patatesli Kuzu Eti

Nasıl Yapılır

Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tencereye alarak yüksek ateşte mühürleyin. Rengi iyice kahverengi olmaya başlayınca yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız patates ve kerevizi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Küp doğradığınız domates, haşlanmış nohut ve et suyunu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Etler suyunu çekip iyice yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo