ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PATATESLİ KUZU ETİ

Patatesli Kuzu Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Kuzu Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 600 g kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 kereviz
  • 4 domates
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz

Patatesli Kuzu Eti Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tencereye alarak yüksek ateşte mühürleyin. Rengi iyice kahverengi olmaya başlayınca yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız patates ve kerevizi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Küp doğradığınız domates, haşlanmış nohut ve et suyunu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Etler suyunu çekip iyice yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!