ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PARMAK KEBABI

Parmak Kebabı

Parmak kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Parmak Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kuzu kol (İri parçalara ayrılmış)
  • 200 g un 
  • 150 g tereyağı 
  • 1 kase yoğurt 
  • 3 adet yumurta 
  • Tuz

Parmak Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Parçalanmış etleri su dolu bir kaba koyun ve etlerin kanının temizlenmesini bekleyin. Etleri yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Başka bir tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.   
  • Derin bir kapta yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız karışımı kavurduğunuz unun üzerine dökün ve pişirdiğiniz etin suyundan biraz ekleyip boza kıvamında bir terbiye hazırlayın.
  • Pişirdiğiniz kuzu etlerini bir fırın kabına dizin. Üzerine yoğurtlu terbiyeyi dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Etler hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

    Bodrum yöresi ile özdeşleştirilen nefis çökertme kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!