Parmak Kebabı

Parmak Kebabı
15 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Parmak Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kuzu kol (İri parçalara ayrılmış)
  • 200 g un 
  • 150 g tereyağı 
  • 1 kase yoğurt 
  • 3 adet yumurta 
  • Tuz
Parmak Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Parçalanmış etleri su dolu bir kaba koyun ve etlerin kanının temizlenmesini bekleyin. Etleri yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  2. Başka bir tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.   
  3. Derin bir kapta yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız karışımı kavurduğunuz unun üzerine dökün ve pişirdiğiniz etin suyundan biraz ekleyip boza kıvamında bir terbiye hazırlayın.
  4. Pişirdiğiniz kuzu etlerini bir fırın kabına dizin. Üzerine yoğurtlu terbiyeyi dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Etler hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

    Bodrum yöresi ile özdeşleştirilen nefis çökertme kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo