ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MEYANE SOSLU VE ROKALI KUZU ETİ

Meyane Soslu Ve Rokalı Kuzu Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Meyane Soslu Ve Rokalı Kuzu Eti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu eti
  • Yarım demet roka
  • Zeytinyağı

Meyane için

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 dilim limon
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Meyane Soslu Ve Rokalı Kuzu Eti Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencerede kuzu etlerini haşlayın. Rokaları iri doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun.

Ayrı bir kapta suyu kaynatın. Unu bir çay bardağı su ile ıslatıp tel süzgeçten geçirerek kaynayan suya ilave edin. Sürekli karıştırarak limon suyu, tuz ve limon dilimlerini ilave edin. Rokaları ekleyip bir iki dakika pişirin.

Etleri ilave edip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!