ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ MANTAR SOSLU KREPTE KÖFTE

> MANTAR SOSLU KREPTE KÖFTE
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar soslu krepte köfte tarifi için malzemeler
  • 750 gr kıyma 2 soğan 1 yumurta 1'er çay kaşığı kekik
  • kimyon
  • karabiber Tuz Yarım bayat ekmek içi 2 çorba kaşığı sıvıyağKrep için: 2 yumurta Yarım su bardağı un 2.5 su bardağı süt Yarım su bardağı kaşarpeyniri 50 gr margarin 1 çay kaşığı tuzMantar sos için: 200 gr kültür mantarı 2 soğan 2 sarımsak 25 gr margarin Yarım su bardağı süt kreması Tuz
  • pulbiberSüsleme için: 12 taze soğanın yeşil sapları
Mantar soslu krepte köfte Nasıl Yapılır

Soğanı rendeleyin. Ekmeği ıslatıp ufalayın. Kıymaya soğan, ekmek içi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayın. 

Krep malzemelerini blenderle çırpın. Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın. Krep hamurundan, ince bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin. Bu şekilde 12 krep hazırlayın.

Köfteleri sıvı yağda kızartın. Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın. Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 200 derecede 5 dakika fırınlayın.

Soğan ve sarımsakları kıyıp yağda pembeleştirin. Mantarları dilimleyin, tavaya ekleyip soteleyin. Tuz, pulbiber ve kremayı ilave edin. 5-6 dakika kadar pişirin. Krep bohçalarını mantar sos eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.