ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ LOZNİK

LOZNİK

Loznik
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Loznik tarifi için malzemeler
  • 1.5 kg kuzu kaburga
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Loznik hazırlanışı

  • Yoğurdu su ve tuzla çırparak ayran hazırlayın. İnce kıydığınız nane, yeşil soğan ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavanızı yağlayın. Tabanına 1 sıra asma yaprağı dizin.
  • Üzerine 2 cm kalınlığında olacak şekilde mısır unlu karışımdan dökün ve üzerine tekrar yaprakla kapatın. Her iki tarafı da kızaracak şekilde çevirerek kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!