ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ LOZNİK

Loznik

Loznik

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Loznik tarifi için malzemeler

  • 1.5 kg kuzu kaburga
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Loznik Nasıl Yapılır

  • Yoğurdu su ve tuzla çırparak ayran hazırlayın. İnce kıydığınız nane, yeşil soğan ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavanızı yağlayın. Tabanına 1 sıra asma yaprağı dizin.
  • Üzerine 2 cm kalınlığında olacak şekilde mısır unlu karışımdan dökün ve üzerine tekrar yaprakla kapatın. Her iki tarafı da kızaracak şekilde çevirerek kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.