ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ LAHMİ LE VARKA (KAĞITTA ET)

Lahmi le varka (Kağıtta et)

Lahmi le varka (Kağıtta et)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahmi le varka (Kağıtta et) tarifi için malzemeler

  • 500 g kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 5 diş sarımsak veya taze sarımsak
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kimyon

Lahmi le varka (Kağıtta et) Nasıl Yapılır

  • Maydanoz, nane, biber ve sarımsakları rondoda incecik kıyıp karıştırma kabına aktarın. Kıymayı, tuzu ve baharatları ekleyip iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.  
  • Fırını 180 derecede ısıtın. Yağlı kağıdı zeytinyağıyla yağlayın ve eti aynı kalınlıkta olmak üzere, kağıdın üzerinde kenarlardan biraz boşluk bırakarak yayın. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 

Önerim
Kağıtta eti hazırlayıp yakınınızdaki bir ekmek fırınında 10 dakika kadar pişirtirseniz daha lezzetli olacaktır.

Arzu edilirse etin üzerine domates ve biber dilimleri ekleyip fırınlayabilirsiniz.

Baharatlı pilav tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.