Lahmi Le Varka (Kağıtta Et)

Lahmi Le Varka (Kağıtta Et)
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Lahmi Le Varka (Kağıtta Et) için

Malzemeler

  • 500 g kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 5 diş sarımsak veya taze sarımsak
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kimyon
Lahmi Le Varka (Kağıtta Et)

Nasıl Yapılır

  1. Maydanoz, nane, biber ve sarımsakları rondoda incecik kıyıp karıştırma kabına aktarın. Kıymayı, tuzu ve baharatları ekleyip iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.  
  2. Fırını 180 derecede ısıtın. Yağlı kağıdı zeytinyağıyla yağlayın ve eti aynı kalınlıkta olmak üzere, kağıdın üzerinde kenarlardan biraz boşluk bırakarak yayın. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 

Önerim
Kağıtta eti hazırlayıp yakınınızdaki bir ekmek fırınında 10 dakika kadar pişirtirseniz daha lezzetli olacaktır.

Arzu edilirse etin üzerine domates ve biber dilimleri ekleyip fırınlayabilirsiniz.

Baharatlı pilav tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo