ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU ETLİ TAS KEBABI

Kuzu etli tas kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli tas kebabı tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 300 gr arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • Kuyruk yağı
  • 12 taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi

Kuzu etli tas kebabı Nasıl Yapılır

Kuzu etini küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanların kabuğunu soyun. Et, tuz, karabiber ve soğanı bir kaba alıp harmanlayın. Isıya dayanıklı bir tasa bu harcı doldurun. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyin. Tasın üzerini kuyruk yağıyla kapatın. Tası içindekilerle birlikte yuvarlak bir fırın tepsisine ters çevirin. Maydanozları ve taze soğanları temizleyip kıyın. Tasın çevresine bu harcı yayın. Harcın üzerine nar pekmezi gezdirin. Yemeği kısık ateşte 3 saat boyunca pişirin. Tası tepsiden alın. Yemeği pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.