Kuzu Etli Tas Kebabı

Kuzu Etli Tas Kebabı
20 Ekim 2024

Macar usulü gulaş tarifine mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuzu Etli Tas Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 300 gr arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • Kuyruk yağı
  • 12 taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi
Kuzu Etli Tas Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu etini küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanların kabuğunu soyun. Et, tuz, karabiber ve soğanı bir kaba alıp harmanlayın. Isıya dayanıklı bir tasa bu harcı doldurun.
  2. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyin. Tasın üzerini kuyruk yağıyla kapatın. Tası içindekilerle birlikte yuvarlak bir fırın tepsisine ters çevirin. Maydanozları ve taze soğanları temizleyip kıyın.
  3. Tasın çevresine bu harcı yayın. Harcın üzerine nar pekmezi gezdirin. Yemeği kısık ateşte 3 saat boyunca pişirin. Tası tepsiden alın. Yemeği pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo