ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ TAS KEBABI

Kuzu Etli Tas Kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli Tas Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 300 gr arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • Kuyruk yağı
  • 12 taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi

Kuzu Etli Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanların kabuğunu soyun. Et, tuz, karabiber ve soğanı bir kaba alıp harmanlayın. Isıya dayanıklı bir tasa bu harcı doldurun.
  • Üzerine 1 çay bardağı su ekleyin. Tasın üzerini kuyruk yağıyla kapatın. Tası içindekilerle birlikte yuvarlak bir fırın tepsisine ters çevirin. Maydanozları ve taze soğanları temizleyip kıyın.
  • Tasın çevresine bu harcı yayın. Harcın üzerine nar pekmezi gezdirin. Yemeği kısık ateşte 3 saat boyunca pişirin. Tası tepsiden alın. Yemeği pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!