Kuzu Etli Tas Kebabı

Macar usulü gulaş tarifine mutlaka göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
3 saat

Kuzu Etli Tas Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg kuzu eti
- 300 gr arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
- Kuyruk yağı
- 12 taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 kahve fincanı nar pekmezi
Kuzu Etli Tas Kebabı Nasıl Yapılır?
- Kuzu etini küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanların kabuğunu soyun. Et, tuz, karabiber ve soğanı bir kaba alıp harmanlayın. Isıya dayanıklı bir tasa bu harcı doldurun.
- Üzerine 1 çay bardağı su ekleyin. Tasın üzerini kuyruk yağıyla kapatın. Tası içindekilerle birlikte yuvarlak bir fırın tepsisine ters çevirin. Maydanozları ve taze soğanları temizleyip kıyın.
- Tasın çevresine bu harcı yayın. Harcın üzerine nar pekmezi gezdirin. Yemeği kısık ateşte 3 saat boyunca pişirin. Tası tepsiden alın. Yemeği pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR