ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU ETLİ ARAP SAÇI

Kuzu etli arap saçı

Kaç
Kişilik

50 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli arap saçı tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı 300 gr arapsaçı 1 soğan 1 diş sarımsak 2.5 su bardağı et suyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biberiye Tuz
  • karabiber

Kuzu etli arap saçı Nasıl Yapılır

Soğanları ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Eti tencereye alıp suyunu salıncaya kadar karıştırarak pişirin. Soğan, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip 5-6 dakika kadar orta ateşte sote edin. 
Etler suyunu çekince et suyunu ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Arapsaçını ekleyip pişirmeye devam edin. Ateşten alıp üzerine biberiye serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.