ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU CİĞER DOLMA

Kuzu Ciğer Dolma

Kuzu ciğer dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu Ciğer Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 takım kuzu ciğeri
  • 500 g pilavlık pirinç
  • 500 g kuzu iç yağı (Kuzu gömleği)
  • 50 g dolmalık fıstık
  • 50 g kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 g tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 yumurta

Kuzu Ciğer Dolma Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı, tereyağı ile birlikte bir tencereye alın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçayı ve küçük küpler halinde doğradığınız ciğerleri ekleyip iyice kavurun. Yıkanmış pirinci, dolmalık fıstıkları, kuş üzümlerini, tuz ve karabiberi ilave edip bir süre daha kavurun.
  • Bir tencereye yeterince kaynar su aktarın ve tuz ilave edin. Kuzu iç yağını (Kuzu gömleğini) yumuşaması için birkaç dakika pişirin.
  • Yumuşayan yağı düz bir zemine serip 15x15 cm ebadında kare parçalar şeklinde kesin. Her bir kare parçayı bir kasenin içine kenarlarından sarkacak şekilde serin.
  • İçine pişirdiğiniz ciğerli pilavı paylaştırın. Kenardan sarkan kısımları pilavın üzerine doğru kapatıp bohça yapar gibi sarın, sardığınız kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve tepsiye bir miktar et suyu ya da su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

    Nefis ciğer sarma tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.