ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUŞBAŞI ETLİ ALİ NAZİK

Kuşbaşı Etli Ali Nazik

Kuşbaşı etli ali nazik

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuşbaşı Etli Ali Nazik Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yeşil sivri biber
  • 1 arnavut biberi
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Yoğurtlu patlıcan için

  • 4 orta boy patlıcan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 500 g yoğurt

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz içi

Kuşbaşı Etli Ali Nazik Nasıl Yapılır?

  • Yeşil sivri biber, Arnavut biberi ve soğanı ince kıyın. Tereyağını eritip kuşbaşı kuzu etlerini hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca iri çekilmiş cevizi içi, soğan ve biberleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip hafif çırpın. Patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurlu patlıcanı bir servis tabağına alın. Üzerine cevizli kuzu etlerini yerleştirin. İri çekilmiş ceviz içiyle süsleyerek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kıyma ve patlıcan ile hazırlanan klasik Ali Nazik tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!