ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIYMALI PATATES DOLMASI

Kıymalı Patates Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Patates Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 büyük boy patates
  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 büyük boy domates
  • 1 havuç
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 3 sivri biber
  • 1 dal kereviz sapı
  • Tuz
  • 8 Arnavut biberi

Sosu için

  • 3 büyük boy domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hazır biber sos
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 2 dal kıyılmış fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Kıymalı Patates Dolması Nasıl Yapılır?

  • Sosu için domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını ısıtıp domatesi kavurun. Kıyılmış fesleğeni ekleyin. 1 bardak sıcak su ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte domatesin suyu yarı yarıya azalana kadar pişirin. Ocaktan alın. Tuzu, sirkeyi ve baharatını ekleyip tatlandırın.
  • Patateslerin kabuğunu soyup buharda haşlayın. Kıymalı karışım için soğanı soyup kıyın ve kıyma ile birlikte birkaç dakika kavurun.
  • Küp doğranmış havucu, biberleri ve domatesi ekleyin. Orta ateşte, suyunu hafif çekene kadar kavurun. En son ince doğranmış kereviz sapını ve tuzunu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. Patates haşlanınca enine ikiye kesin.
  • İçlerini hafifçe oyup ısıya dayanıklı kaba aktarın. İçlerine kıymalı karışımı doldurun. Acı biberleri üzerlerine dizin.
  • Sosu kaba ekleyip 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp yemeği sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!