ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KIYMALI PATATES DOLMASI

Kıymalı Patates Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Patates Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 büyük boy patates
  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 büyük boy domates
  • 1 havuç
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 3 sivri biber
  • 1 dal kereviz sapı
  • Tuz
  • 8 Arnavut biberi

Sosu için

  • 3 büyük boy domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hazır biber sos
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 2 dal kıyılmış fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Kıymalı Patates Dolması Nasıl Yapılır?

  • Sosu için domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını ısıtıp domatesi kavurun. Kıyılmış fesleğeni ekleyin. 1 bardak sıcak su ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte domatesin suyu yarı yarıya azalana kadar pişirin. Ocaktan alın. Tuzu, sirkeyi ve baharatını ekleyip tatlandırın.
  • Patateslerin kabuğunu soyup buharda haşlayın. Kıymalı karışım için soğanı soyup kıyın ve kıyma ile birlikte birkaç dakika kavurun.
  • Küp doğranmış havucu, biberleri ve domatesi ekleyin. Orta ateşte, suyunu hafif çekene kadar kavurun. En son ince doğranmış kereviz sapını ve tuzunu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. Patates haşlanınca enine ikiye kesin.
  • İçlerini hafifçe oyup ısıya dayanıklı kaba aktarın. İçlerine kıymalı karışımı doldurun. Acı biberleri üzerlerine dizin.
  • Sosu kaba ekleyip 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp yemeği sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.