ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KEREVİZ PÜRESİ YATAĞINDA SEBZELİ BİFTEK

Kereviz Püresi Yatağında Sebzeli Biftek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kereviz Püresi Yatağında Sebzeli Biftek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 biftek
  • 2 havuç
  • 200 gr brokoli
  • 3 kereviz sapı
  • 2 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı un
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Püre için

  • 4 kereviz
  • 3 patates
  • 60 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş muskat

Kereviz Püresi Yatağında Sebzeli Biftek Nasıl Yapılır?

  • Kereviz ve patateslerin kabuklarını soyup iri doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Suyunu süzüp blender’dan geçirerek püre haline getirin. Tereyağı, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ekleyerek karıştırın. Etleri iki parmak kalınlığında doğrayın.
  • Havuçların kabukların soyup dilimledikten sonra şekilli kalıp ile kesin. Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Etleri ekleyip birkaç dakika soteleyin. Brokolileri, havucu ve doğranmış kereviz saplarını ekleyin. Sıcak su ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Gerekirse su ilavesi yapın. Unu suda çözerek yemeğe ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Tabağa kereviz püresini yayın. Üzerine et karışımından ekleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!