Kaşarlı Biftek

Kaşarlı Biftek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kaşarlı Biftek için

Malzemeler

Malzemeler

  • 6 dilim biftek
  • 5 domates
  • 3 kare dilim kaşar peynir
  • 3 sivri biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 dal fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Marinat için:

  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Kaşarlı Biftek

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları soyup ince dilimleyin. Sirke, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kâseye alıp karıştırın.
  2. Biftekleri bu karışıma ilave edip üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 6-7 saat bekletin. Kaşarpeynirini üçgen dilimler halinde kesin.
  3. İki domatesi ince halkalar şeklinde dilimleyin. Kalan domatesleri soyup rendeleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Fesleğeni kıyın. 
  4. Etleri marinatın içinden alıp teflon tavada arada bir çevirerek iki tarafını kızartın.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine dizip her birinin üzerine birer dilim domates ve kaşarpeyniri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5-6 dakika pişirin. 
  6. Etleri kızarttığınız tavaya sos için sıvıyağ, rendelenmiş domates, fesleğen ve 1 tutam tuz ve karabiber ilave edin.
  7. Koyu bir salça kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırırak pişirin. Etleri servis tabağına alın.
  8. Üzerini ince şeritler halinde kesilmiş sivribiberlerle süsleyin. Fesleğenli domatesli sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo