ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KAŞARLI BİFTEK

Kaşarlı Biftek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşarlı Biftek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 dilim biftek
  • 5 domates
  • 3 kare dilim kaşar peynir
  • 3 sivri biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 dal fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Marinat için:

  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kaşarlı Biftek Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları soyup ince dilimleyin. Sirke, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kâseye alıp karıştırın.
  • Biftekleri bu karışıma ilave edip üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 6-7 saat bekletin. Kaşarpeynirini üçgen dilimler halinde kesin.
  • İki domatesi ince halkalar şeklinde dilimleyin. Kalan domatesleri soyup rendeleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Fesleğeni kıyın. 
  • Etleri marinatın içinden alıp teflon tavada arada bir çevirerek iki tarafını kızartın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip her birinin üzerine birer dilim domates ve kaşarpeyniri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5-6 dakika pişirin. 
  • Etleri kızarttığınız tavaya sos için sıvıyağ, rendelenmiş domates, fesleğen ve 1 tutam tuz ve karabiber ilave edin.
  • Koyu bir salça kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırırak pişirin. Etleri servis tabağına alın.
  • Üzerini ince şeritler halinde kesilmiş sivribiberlerle süsleyin. Fesleğenli domatesli sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!