ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ IZGARA BONFİLE

Izgara Bonfile

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Izgara Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr dana bonfile
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 patates
  • 100 gr ıspanak
  • 1 yemek kaşığı krema
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım kırmızı pancar
  • Tuz
  • karabiber

Izgara Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Dana bonfileyi bir kapta zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edip, 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  • Patateslerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile tuz ve karabiber ilave ederek büyük bir papatya şeklinde dizip pişirin.
  • Yarım pancarı rendeleyin. Una bulayarak kızgın yağda kızartın. Ispanağı 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Krema ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Servis tabağına patatesleri, eti ve sotelenmiş ıspanağı yerleştirin. Bonfilenin üzerine pancarı ilave edip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!