ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ IZGARA BONFİLE

Izgara Bonfile

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Izgara Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr dana bonfile
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 patates
  • 100 gr ıspanak
  • 1 yemek kaşığı krema
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım kırmızı pancar
  • Tuz
  • karabiber

Izgara Bonfile Nasıl Yapılır?

Dana bonfileyi bir kapta zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edip, 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Patateslerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile tuz ve karabiber ilave ederek büyük bir papatya şeklinde dizip pişirin. Yarım pancarı rendeleyin. Una bulayarak kızgın yağda kızartın. Ispanağı 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Krema ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Servis tabağına patatesleri, eti ve sotelenmiş ıspanağı yerleştirin. Bonfilenin üzerine pancarı ilave edip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!