ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ HARİSSA SOSLU KUZU FİLETO

Harissa soslu kuzu fileto

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Harissa soslu kuzu fileto tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 kuzu pirzola
  • 2 patlıcan
  • 1 tırnak pide
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 taze soğan
  • 100 gr yoğurt
  • 30 gr tereyağı

Harissa sos için

  • 1 çay kaşığı tane kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Kırmızı pulbiber

Harissa soslu kuzu fileto Nasıl Yapılır

Kusursuz ve göze hitap eden Yemek Tariflerinden olan Harissa soslu kuzu fileto için, Bir patlıcanı ocakta közleyip kabuğunu soyun. Diğer patlıcanı ince dilimleyip ızgarada kızartın. Pirzolaları ızgarada orta ateşte 7 dakika kızartın.Bir tavada tereyağını eritip, ince doğranmış domates ve sivri biberi, küp kesilmiş tırnak pide ile soteleyin. Taze soğanı doğrayıp ilave edin. İsteğe göre pul biber ekleyin.Sos için, baharatları orta ateşte ayçiçeği yağı ile 1 dakika soteleyin. Ilındıktan sonra mikserden geçirin.Kızarmış patlıcanları servis tabağına dizin. Üzerine közlenmiş patlıcan içini ve pideli karışımı yerleştirin. Yoğurdu ilave edip, pirzolaları harissa sosa bulayın. Patlıcanlı ekmeğin yanında servis yapın.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:50:49

Ağız tadım farklı. Sizin sitenizde çok farklı ve güzel yemek tarifleri var. Teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.