Kinoalı Ekmek

Kinoalı Ekmek
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kinoalı Ekmek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kinoa
  • Yarım çay bardağı bal
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 60 m eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 15 gr tereyağı
Kinoalı Ekmek

Nasıl Yapılır

Kinoa, bal, 2 su bardağı su ve tuzu tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Yarım su bardağı ılık su, yumurta, süt ve tereyağını ekleyin. Pişen kinoadan yarım çay bardağı  kadar ayırıp kalanını hamura ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerini örterek 20 dakika bekletin. Üzerine fırça ile tereyağı sürüp ayırdığınız kinoayı serpiştirin ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo