ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KİNOALI EKMEK

Kinoalı Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kinoalı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı kinoa
  • Yarım çay bardağı bal
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 60 m eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 15 gr tereyağı

Kinoalı Ekmek Nasıl Yapılır?

Kinoa, bal, 2 su bardağı su ve tuzu tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Yarım su bardağı ılık su, yumurta, süt ve tereyağını ekleyin. Pişen kinoadan yarım çay bardağı  kadar ayırıp kalanını hamura ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerini örterek 20 dakika bekletin. Üzerine fırça ile tereyağı sürüp ayırdığınız kinoayı serpiştirin ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!