Fırın Ağzı Kebabı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Fırın Ağzı Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 10 yeşil biber
- 1.5 kg pirzola
- 2 baş sarımsak
- 5 büyük domates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Fırın Ağzı Kebabı Nasıl Yapılır?
Biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyip doğrayın. Fırına dayanıklı bir kaba pirzolaları boşluk kalmayacak şekilde dizin. Ayıkladığınız sarımsakları ve halka dilimlediğiniz domatesleri etlerin üzerine yayın. Tereyağını küçük parçalar halinde domateslerin üzerine yerleştirin. Baharatlarını ve tuzunu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?