ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRIN AĞZI KEBABI

Fırın Ağzı Kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırın Ağzı Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 10 yeşil biber
  • 1.5 kg pirzola
  • 2 baş sarımsak
  • 5 büyük domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Fırın Ağzı Kebabı Nasıl Yapılır?

Biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyip doğrayın. Fırına dayanıklı bir kaba pirzolaları boşluk kalmayacak şekilde dizin. Ayıkladığınız sarımsakları ve halka dilimlediğiniz domatesleri etlerin üzerine yayın. Tereyağını küçük parçalar halinde domateslerin üzerine yerleştirin. Baharatlarını ve tuzunu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!