ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ KESTANE

Etli kestane

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli kestane tarifi için malzemeler

  • 300 gr kestane
  • 600 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 8 arpacık soğan
  • 2 havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 defneyaprağı
  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber

Etli kestane Nasıl Yapılır

Kestaneli muhteşem bir tarif. Eti tencerede 1-2 dakika kavurun. Zeytinyağı, yuvarlak doranmış havuç ve soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu ekleyip pişmeye bırakın.

Havuçlar tam pişmeden kabukları soyulmuş bütün kestaneleri, defneyaprağını ilave edin. 30 dakika pişirip ocağın altını kapatmadan önce tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Defneyaprağını içinden alıp servis tabağına aktarın. Sıcak servis yapın.

Kestane
Güney Avrupa ile Güneybatı ve Doğu Asya'da yaygın olarak tüketilen kestane Orta Çağ’da Güney Avrupa’da, yeterli buğday ununa sahip olamayan orman topluluklarının temel karbonhidrat kaynağı olmuş. Kestane ateşte közlenerek veya suda haşlanarak tüketilir. Kestane kebap adı verilen közleme öncesinde, kabuklarının üzeri bıçakla çizilir. Yarım saat kadar suda bekletildikten sonra 220 dereceye ayarlı fırında veya yanmaz tavada ocak üzerinde közlenir. Kestane aynı zamanda bazı çörek, kek ve pasta çeşitlerinde de kullanılmaktadır. Bursa ve yöresinde de kestane şekeri olarak üretilip satışa sunulmaktadır.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:31

tarif çok güzel ama havuç pişmek üzereyken kestane konuyor? havuç daha erken pişmez mi zaten. kestane eklendikten sonra yarım saat daha pişerse havuç eriyip gitmez mi?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.