ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ HİNDİ YEMEKLERİ TARİFLERİ SEMİZOTLU VE KAYISILI HİNDİ ETİ

SEMİZOTLU VE KAYISILI HİNDİ ETİ

4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Semizotlu ve kayısılı hindi eti tarifi için malzemeler
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 7 kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım çay bardağı krema
  • 500 gr hindi göğüs eti
  • Yarım demet semizotu
  • Tuz
  • Karabiber
Semizotlu ve kayısılı hindi eti hazırlanışı

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Kayısıları küçük bir sos tenceresine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan kayısıları mutfak robotu ile püre haline getirin. Hindi etini şerit halinde doğrayıp haşlayın.

Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice soteleyin. Köri ve salçayı ekleyip 2 dakika çevirin. Kayısı püresi, mayonez ve kremayı ekleyin. Hindi etlerini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına semizotlarını yerleştirin. Hindi etlerini de ekleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!