Semizotlu Ve Kayısılı Hindi Eti

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Semizotlu Ve Kayısılı Hindi Eti Tarifi İçin malzemeler
- 1 soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 7 kuru kayısı
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Yarım çay bardağı krema
- 500 gr hindi göğüs eti
- Yarım demet semizotu
- Tuz
- Karabiber
Semizotlu Ve Kayısılı Hindi Eti Nasıl Yapılır?
- Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Kayısıları küçük bir sos tenceresine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan kayısıları mutfak robotu ile püre haline getirin. Hindi etini şerit halinde doğrayıp haşlayın.
- Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice soteleyin. Köri ve salçayı ekleyip 2 dakika çevirin. Kayısı püresi, mayonez ve kremayı ekleyin.
- Hindi etlerini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına semizotlarını yerleştirin. Hindi etlerini de ekleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR