Semizotlu Ve Kayısılı Hindi Eti

Semizotlu Ve Kayısılı Hindi Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Semizotlu Ve Kayısılı Hindi Eti için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 7 kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım çay bardağı krema
  • 500 gr hindi göğüs eti
  • Yarım demet semizotu
  • Tuz
  • Karabiber
Semizotlu Ve Kayısılı Hindi Eti

Nasıl Yapılır

  1. Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Kayısıları küçük bir sos tenceresine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanan kayısıları mutfak robotu ile püre haline getirin. Hindi etini şerit halinde doğrayıp haşlayın.
  3. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice soteleyin. Köri ve salçayı ekleyip 2 dakika çevirin. Kayısı püresi, mayonez ve kremayı ekleyin.
  4. Hindi etlerini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına semizotlarını yerleştirin. Hindi etlerini de ekleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo