Mantarlı Hindi Wellington

Mantarlı Hindi Wellington
05 Şubat 2025

Hindi göğsü, krema ile zenginleşen mantarlı harç ve çıtır milföy hamurunun muhteşem uyumu… Mantarlı hindi Wellington tarifiyle davet sofralarınıza şıklık katın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Hindi Wellington için

Malzemeler

  • 1 adet hindi göğsü (bütün)
  • 200 gr mantar (isteğe göre beyaz, kestane veya karışık mantarlar)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı taze biberiye (doğranmış)
  • Tuz ve karabiber
  • 1 adet milföy hamuru (büyük boy veya birleştirilecek şekilde birkaç parça)
  • 1 adet yumurta (hamurun üzerine sürmek için)
Mantarlı Hindi Wellington

Nasıl Yapılır

  1. Hindi göğsünü bir tahta üzerine ters olarak yerleştirin.
  2. Hindi göğsünün üzerine tuz, karabiber ve kekik serpip harmanlayın.
  3. Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip kızdırın.
  4. Hindi göğsünü her iki tarafını da 5’er dakika pişirerek kızartın ve soğuması için kenara alın.
  5. Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavurun. Doğranmış mantarları ekleyin, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Taze kekik, biberiye, tuz ve karabiber ekleyin. Krema ekleyin ve karışımın iyice yoğunlaşması için birkaç dakika pişirin. Mantarlı karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  6. Hindi göğsü ve mantarlı iç harç soğuduktan sonra Wellington’u yapmaya geçebilirsiniz.
  7. Milföyü hindi göğsünü içine sarabileceğiniz büyüklükte açın.
  8. Hazırladığınız mantarlı karışımı milföyün üzerine sürüp ortasına hindi göğsünü yerleştirin ve her tarafı kapanacak şekilde paket yapın.
  9. Yumurtayı bir fırça yardımıyla Wellington’un üzerine sürün.
  10. Milföyün üzerini bıçak yardımıyla saç örgüsü şeklinde, çok derin olmayacak biçimde çizin.
  11. 200 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirdiğiniz Wellington’u dilimleyip servis edin.
  12. Afiyet olsun...
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo